TSI FSI TFSI ve GDI Motorlara Lpg Montajı


TSI  FSI  TFSI ve GDI Motorlara Lpg Montajı

TSI  FSI  TFSI ve GDI motor teknolojisine sahip araçlarda sıralı sistem lpg otogaz montajları başlamıştır. Prins (Hollanda), (İtalyan) Romano ve Lovato  sıralı lpg markalarının lpg otogaz montaj kitleri ile lpg otogaz dönüşüm montajı yapılmaktadır.

TSI  FSI  TFSI ve GDI motorlara normal sıralı LPG otogaz sistemi uygulanabilirmi? Aslında bu motorlara normal LPG sıralı otogaz sistemi uygulamak mümkündür.Ancak kısa zaman sonra benzin enjektörleri motor ısısından dolayı zarar görecek ve çalışmayacaktır.

Çünkü TSI  FSI  TFSI ve GDI motorlarda benzin enjektörleri motor bloğu içine gömülü olduğundan,araç LPG de çalışırken benzin enjektörleri devre dışıdır.Dolayısıyla enjektörü soğutacak benzin akışı olmadığından,enjektör ısınacak ve kısa zaman sonra bozulacaktır. 

Bu problemi çözmek için, TSI  FSI  TFSI ve GDI sıralı sistem lpg montaj kitleri araç motor kodlarına göre üretilerek LPG ECU?su(elektronik kontrol ünitesi) programlanmaktadır.Bu program sayesinde belli zaman aralıklarıyla motor LPG de çalışırken benzin püskürtülmektedir.Bundan dolayı yapılacak yakıt tasarruf miktarı şehiriçi kullanımlarda az,uzun yol kullanımlarında ise daha çok olacaktır.LPG sıralı otogaz sistemi ile dönüşüm yapılan TSI FSI TFSI ve GDI araçlarda güç ve performans kaybı olmamaktadır.

TGS OTOGAZ:, Brc, Lovato, Milano, Mimgaz, Prins, Akl, Romano, Sarıyer Maslak bayisidir. Brc,LOvato,Milano,Mimgaz,Prins,Akl,Romano, LPG OTOGAZ sistemlerinin montaj, ayar, tamir ve bakımı yapılmaktadır.