Lpg'li araçlarda yapılması gereken kontroller


Lpg'li araçlarda yapılması gereken kontroller

Yakıt masraflarınızı azaltmak için aracınıza LPG otogaz sistemi montajı yaptırdınız. Gerçekten bu sistemin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız hem otomobilin bakımlarını hem de LPG otogaz  sisteminin kontrollerini yaptırmanızda yarar vardır.Lpg'li araçlarda özellikle ateşleme sisteminin sorunsuz çalışması gerekir.


LPG otogaz sistemini bir doktor gibi düşünün. Çünkü aracınızda bulunan bir arıza benzinle çalışırken daha geç ortaya çıkar. Ancak otogaz ile çalışırken arıza hemen kendini gösterecektir. 

Akaryakıt fiyatları her geçen gün artarken benzine veya mazota karşı daha ekonomik olan lpg otogaz, araç sahiplerinin ekonomik kurtarıcısı olmaya devam ediyor. Bu alternatif yakıtın kullanımı da gün geçtikçe yaygınlaşırken LPG otogaz sistemini araca monte ettirdikten sonra motor veriminin düşmemesi ve sistemin avantajlarından daha fazla yararlanmak için birkaç konu ön plana çıkıyor. 

Lpg otogazlı bir aracın silindirlerinde daha iyi bir yanma sağlanması için motorun bakımlı olması gerekir. Bunun için ilk olarak ateşleme sisteminde bulunan bujilerin,buji kablolarının ve ateşleme bobinlerinin kontrol edilmesi gerekir. 

Bütün motorlarda olduğu gibi LPG?li araçlarda da hava filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Bu değişim, üreticinin önerileri doğrultusunda 5.000 km ile 15.000 km arasında uygulanır. 

Otogazlı motorlarda motor yağı düzenli olarak değiştirildiği taktirde otogazın yağlayıcı özelliğiyle birlikte motor ömrü daha da uzar. Son olarak her iki yakıtın temizlenmesinde görev yapan filtreler ihmal edilmemeli. Bunlar zaten değiştirilmesi gereken periyodik parçalardır. 

Ancak lpg otogazlı otomobillerde otogaz sisteminin bağlantı parçaları dışarıdan gelecek darbelere karşı dirençli olsa da düzenli olarak kontrol ettirmek yararlı olacaktır. Özellikle çelik alaşımlı parçaların paslanma ihtimalinin olması kontrolleri gerekli kılar. Lpg otogaz tankının hortum bağlantıları ve elektronik parçalar ihmal edilmemeli. Otogazlı bir motor rölantide çalışırken titreme veya soğukta geç çalışma ya da stop etme problemleri motorun yakıt ve ateşleme sisteminden de kaynaklanır. Çevreyi benzin ve dizelden daha az kirleten, motorun temizlenmesinde yardımcı olan ve düşük litre fiyatıyla ekonomimize katkı sağlayan lpg otogaz sisteminde en iyi verimi almak için aracın tüm bakımları ve sistemin kotrolü ihmal edilmemeli.

TGS OTOGAZ:, Brc, Lovato, Milano, Mimgaz, Prins, Akl, Romano, Sarıyer Maslak bayisidir. Brc,LOvato,Milano,Mimgaz,Prins,Akl,Romano, LPG OTOGAZ sistemlerinin montaj, ayar, tamir ve bakımı yapılmaktadır.